Ahad, 23 Julai 2017

Test Kamera DJI Mavic

Assalamualaikum

Berikut hasil contoh gambar mengunakan Mavic Pro yang diolah di dalam CS6 mengunakan NIK Silver Efek


Di samping itu saya juga mencuba juga mengunakan video DJI Mavic yang mempunyai gimbal, mungkin hasil akan saya upload di entri mendatang.

Itu sahaja untuk kali ini.

Wassalam

Khamis, 6 Julai 2017

HSP Crawler

Assalamualaikum

Baru-baru ini rakan admin ada whatsapp satu gambar HSP crawler iaitu sebuah RC yang lebih macam off-road le function dia. Sekali tengok memang le ada rasa nak sambaq juga tapi sebab bajet agak ketat juga lepas hari raya ni maka bersabar juga le.

Mungkinkah admin akan sambaq HSP crawler ni dan buat reviu...tengok macam mana sebab ada juga komitmen lain yang dalam perancangan buat masa ini. Harapnya kawan admin yang up gambar kat whatsapp tu bagi pinjam seround boleh la buat test ringkas.


Wassalam

Rabu, 5 Julai 2017

Sampel Canon 50mm 1.4 dengan Sony A6000

Assalamualaikum

Di sini saya ingin menunjukkan sampel gambar Canon 50 1.4 dan juga Canon 85mm 1.8 dengan Sony A6000 dengan adapter Kooka

Sony A6000
Canon 50 1.4
Kooka
SOOC






Sony A6000
Canon 85mm 1.8
Kooka 
SOOC

Beza Gambar Pengantin Mengunakan Sony A6000 + 50mm vs Canon 6D + 85mm

Sony A6000
85mm

Canon 6D
50mm 

Itu Sahaja entry untuk kali ini. Semoga para pembaca mendapat manfaat.

Wassalam


 

Sabtu, 24 Jun 2017

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum

Dikesempatan ini ingin saya mengucapkan selamat hari raya dan juga memohon ampun dan maaf jikalau ada terkasar bahasa di entri blog ini.

Wassalam

Rabu, 14 Jun 2017

Samsung Galaxy S time lapse

Assalamualaikum

Berikut adalah contoh time lapse dengan mengunakan smartphone lama saya iaitu Samsung Galaxy S dengan mengunakan apps timelapse. Kalau ikutkan handphone ini dah obsolete dengan nak access ke play store pun dah tidak boleh maka terpaksa guna cara lain untuk memuat turun apps.

Apa-apapun terimalah hasil daripada Samsung Galaxy S.

https://youtu.be/uDUysYJBFzI

Rabu, 7 Jun 2017

Mavic Pro di atas Gunung Lang, Ipoh

Assalamualaikum

Hasil daripada menerbangkan DJI Mavic Pro di atas Gunung Lang. 


Wassalam

Sabtu, 3 Jun 2017

Masjid Pertama Bandaraya Ipoh Dengan DJI Mavic Pro

Assalamualaikum



Berikut merupakan percubaan saya merakamkan Masjid Tengah dari atas mengunakan DJI Mavicpro dan di sunting mengunakan Imovie.



Wassalam